ארגון עובדי הפלחה
ניר ותלם 3
מחירון דיגיטלי
גלבוע טייר סנטר

שיפור איכות החיטה לאפייה באמצעות דישון ראש מאוחר

26/03/2019

עבודה זו התבצעה ונכתבה בשנים 1992 – 1993. דישון ראש בחיטה נחקר רבות בארץ ובעולם. הנושא הוא רלוונטי ועכשווי גם בימים אלה. קיימים חילוקי דעות על צורת היישום המועדפת, על מועדי היישום המיטביים ותרומת הדשן לאיכות האפייה. מאחר וברבות השנים תוצאות עבודה זו הוצגו לציבור מספר פעמים ונכללו בדו"חות שונים ובהנחה שהנושא עדיין רלבנטי (אף נדון בבג"צ, הערת שוליים מס' 1) ובשנים האחרונות מתבצעות שוב עבודות בנושא – חשבתי שמן הראוי לפרסם סיכום זה במלואו למרות הזמן הרב שחלף מאז השלמתו.

 

הסיכום מובא כפי שנכתב ונערך במקור. לא ראיתי זכות ואפשרות לשנות, לערוך ולהוסיף מידע מהשנים האחרונות. תודה לגיטה נסים על עזרתה בהדפסת העבודה ולד"ר דוד בונפיל ופרופ' שחל עבו על עזרתם בקריאת החומר והוספת מספר הערות שוליים ותיקונים בודדים, להסבר והבהרת הכתוב במספר מקומות. אני מקדיש סיכום זה ואת העבודה שנעשתה לזכרו של אבי יוסף גלעדי ז"ל, שהיה שותף מלא בביצוע העבודה והניסויים בשטח.

 

 

  למאמר המלא
הדפסשלח לחבר

עוד בנושא חיטה...

דרונט בניית אתרים
עבור לתוכן העמוד